ForeAmmatti

Oletko aktiivinen työnhakija?

ke 6.5.2015 - Jukka Suontausta
Oletko aktiivinen työnhakija?

Kaikki tietävät kuinka vaikeaa tällä hetkellä on löytää töitä. Uutiset ovat täynnä tarinoita työnhakijoiden vaikeista tilanteista. Olen lukenut monia tarinoita siitä, kuinka etenkin 20-25-vuotiaat nuoret ovat lähettäneet jopa satoja työhakemuksia erilaisiin työpaikkoihin toivoen, että juuri se viimeinen hakemus tuottaisi alun uudelle uralle. Koska monessa kohdassa asiaa on käsitelty mielestäni ympäripyöreästi tai muuten vain ”hällä väliä”-asenteella, haluan nyt itse kirjoittaa aiheesta ja ennen kaikkea työnhaun aktiivisuuden näkökulmasta.

Työtä ei saa ilman aktiivisuutta. Ja mitä enemmän on kilpailua, sitä enemmän aktiivisuutta todennäköisesti tarvitaan työpaikan eteen. Esimerkiksi Oulun seudulta olen kuullut villejä huhuja. Nuoria ihmisiä on käsketty hakemaan töitä esimerkiksi Norjasta Oulun erittäin vaikean työllisyystilanteen takia. Aivan järjetöntä! Vai onko sittenkään? Uusista kokemuksista tarttuu mukaan jotakin arvokasta, aina. Löytyy työ sitten Norjasta tai lähempää, työtä etsiessä tarvitsee muistaa, että nykyään työ opettaa tekijäänsä entistä enemmän. Juuri tästä syystä jokainen työkokemus on arvokas.

No mitkä ovat parhaat keinot ensimmäisen työkokemuksen saamiselle?

Aktiivisuus!

Ani harvaa meistä on tultu hakemaan kotoa töihin. On oltava aktiivinen. Ja tämä tarkoittaa kokoaikaista aktiivisuutta. Aktiivisuutta ei ole, että hiot omaa CV:täsi loputtomiin ja lähetät sen joka ikiseen työpaikkaan esim. te-palvelut.fi tai oikotie.fi -sivustoilla. Näitäkin täytyy toki tehdä mutta oikea aktiivisuus tarkoittaa jotain ihan muuta. Ota kaikki kanavat käyttöön, täysi hööki päälle! Älä kopioi Facebookin rekka-akkaa, vaan tee vaikka oma viraalijuttusi!

Suhteet!

Suuri osa työpaikoista täytetään jo ennen varsinaista hakua tai vähintään ennen haun loppumista jonkun suosituksesta. Suhteet ovat kaikki kaikessa mutta samalla niitä täytyy ajatella laajasti. Ei sinun tarvitse tuntea suoraan yrityksen johtoporrasta tai vaikutusvaltaisia ihmisiä. Sinun tarvitsee vain tuntea erilaisia ihmisiä erilaisista työpaikoista. Mistä näitä ihmissuhteita löydät? Kaikkialta. Olohuoneestasi, Facebookista, LinkedInistä. Kerro työnhaustasi kavereillesi, sukulaisille ja harrastuksissasi. Näitä ihan tavallisia ihmissuhteita löydät kaikkialta, ei vain työpaikoilta, esimerkiksi harrastusten kautta tai oikeastaan mistä tahansa, missä vain olet ihmisten kanssa tekemisissä.

Kaikkein tärkein asia kuitenkin on, että KERROT heille, että etsit töitä ja millaista työtä etsit. Tätä yllättävän harva tekee. Voit olla varma, että tätä kautta pystyt kasvattamaan mahdollisuuksiasi saada töitä. Kukaan ei voi luvata, että saat töitä tällä tavalla, ainakaan heti. Mutta onnenpotkun todennäköisyys kasvaa ja enempää et voi toivoa! Tätä(kin) työnhaun työtä pitää tehdä aktiivisesti, pitkäkestoisesti, uurastaen päivästä toiseen. Aivan niin kuin kaikkea arvokasta!

Markkinointi!

Halusit tai et, työnhaussa on kyse itsesi markkinoinnista. Ensin sinun täytyy tietää mitä osaat (ja mitä et), missä olet hyvä ja millaista työtä voit täten tehdä. Jos olet ajatellut alan vaihtoa, selvitä millaista lisäosaamista tarvitset ja mistä sitä voit saada. Mutta heti seuraavaksi sinun on osattava markkinoida itseäsi ja osaamistasi.

Tyrkyttämisestä ei pidä kukaan, tarvitaankin siis hieman oveluutta ja tutkivaa journalismia! Ota esim. tehtäväksesi selvittää millaista työtä eri yrityksissä tehdään, minkälaisesta osaamisesta heillä on pulaa ja miten sinä voisit päivittää osaamistasi tämän tiedon pohjalta. Tarjoa vaikkapa lounas ihmiselle, jonka arvelet tekevän sellaista työtä, josta uskot pitäväsi. Aidosti yritä selvittää, kiinnostaisiko työ sinua. Sitten tee sama uudestaan. Ja uudestaan. Opit tällä tavalla valtavasti! Samalla tutustut uusiin ihmisiin, jotka omalta osaltaan voivat auttaa sinua saamaan työtä. Ei välttämättä juuri heidän yrityksestä mutta ehkäpä jostain toisesta alan yrityksestä. Olethan jo saattanut luoda alan yrityksille arvokkaan suhdeverkoston!

Pienenä esimerkkinä oveluudesta ja hyvästä markkinoinnista on selvittää, mitä tukea työnantaja mahdollisesti voi saada palkatessaan sinut. Koska Suomessa tuetaan työntekijän palkkaamista erilaisten hankkeiden ja viranomaistoimintojen kautta. Ota näistä selvää! Ja jälleen KERRO mahdolliselle työnantajalle, mihin tukeen hän on oikeutettu sinut palkkaamalla! Aktiivisuus näissäkin asioissa pienentää työnantajan riskiä palkata juuri sinut. Ja kyllä! Se on juuri sinun tehtäväsi olla näistä asioista selvillä, koska työmarkkinoilla pienilläkin asioilla voi olla suuri merkitys. (Jos muuten ajattelet, että tämä ei ole sinun tehtäväsi vaan työnantajan, toivotan sinulle paljon onnea työnhaussa, koska tulet sitä tarvitsemaan...)

Työnhaku ei kuitenkaan pääty ensimmäisen työn saamiseen. Siitä se vasta alkaa!

Hetkinen, mitä?

Suurin osa tämän hetken työpaikoista on määräaikaisia. Aktiivisuutta tarvitaan siis koko ajan, jotta työura jatkuisi pidempään ja paremmin. Ei ole kiellettyä pyytää työnantajaltasi työtodistusta, vaikka työsi ei olisi vielä lopuillaan. Hanki ensimmäinen suosituksesi seuraavaa työpaikkaa varten ajoissa. Samalla todistat myös nykyiselle työllistäjällesi olevasi aktiivinen tulevaisuutesi suhteen!

Jukka Suontausta

Jukka Suontausta on Foredata Oy:n verkkomarkkinoinnin asiantuntija, joka jääkiekkovalmennuksen ohessa taklaa ammattien näkymiä.

@JukkaSuontausta