ForeAmmatti

Alkuun pääsemisestä

ma 2.3.2020 - Mikael Andolin
Alkuun pääsemisestä

Uuden edessä tulee monesti emmittyä. Helposti kaipaa rohkaisua, että kaikki sujuu kyllä tai kaipaa valmiiksi tallattua polkua, jolle astua. Pientä ystävällistä pukkausta mäkeen, jonka jälkeen voisi nauttia vauhdin hurmasta.

ForeAmmatti on ollut uusi asia jo tuhansille osaamiskartoituksen tekijöille. Olemme varmoja, että moni on tuijottanut ruutua edessään ja pohtinut, että miten tämä aloitetaan. Mistä klikata ensin?

Kun alkuun on päästy, homma on kyllä sujunut! Siitä meillä on todisteena valtava määrä kartoituksia, joissa on monipuolisesti haettu osaamisia erilaisten ammattien ja tehtävien kautta, eli luotu oma, henkilökohtainen osaamisprofiili. Jota on voitu sitten hyödyntää asiantuntijatahojen toimesta palvelutarpeiden arvioinneissa, palveluiden kohdentamisessa ja osaamispohjaisessa työnvälityksessä.

Alkuun pääseminen on silti voinut olla hankalaa. Mutta ei enää.

ForeAmmatti on yhteistyössä kansainvälisesti merkittävän tahon kanssa ottanut ensimmäiset harppaukset kohti käyttäjäkohtaista, miltei reaaliaikaista ja interaktiivista tukea palvelun käytössä. Tämä tarkoittaa sitä, että jo nyt osaamiskartoituksen aloittava saa halutessaan kädestä pitäen ohjeistuksen, miten pääsee alkuun, eli miten valitaan ensimmäiset osaamiset, miten seuraavat ja miten kartoitettu osaaminen asetetaan näkymään kutsujataholle.

ForeAmmatin päälle rakennettu digiohjeistus etenee juuri siinä tahdissa kuin käyttäjä haluaa. Eli ei enää ohjevideoita, joita tarvitsee kelailla edestakaisin oikeisiin kohtiin ja joka etenee poukkoillen, epäselvästi ja liian nopeasti aiheuttaen lisää kelaustarpeita. Homma toimii siis askel askeleelta, selkeästi ja helposti juuri silloin, kun on tarve.

Jatkossa tavoitteenamme on lisätä tällaisia ohjeistuspolkuja viikoittain ja ne segmentoidaan koskemaan eri käyttäjäryhmiä, asiakkuuksia, elämäntilanteita ym. Toisin sanoen, yksittäiselle käyttäjälle on saatavilla vain ne ohjeistukset, jotka hänelle ovat relevantteja. Kyse ei siis ole valtavasta Usein kysytyt kysymykset -patteristosta, joista ei juurikaan koskaan löydä juuri sitä omaa tilannetta koskevaa kysymystä, saati vastausta.

Tämä kaikki ei tarkoita sitä, että voisimme jatkossa monimutkaistaa ForeAmmattia entisestään ja kuitata nykyisiä puutteita ohjelaastareilla. Päinvastoin ForeAmmatin peruslogiikkaa voidaan pikemminkin yksinkertaistaa ja ohjata käyttäjää tarvelähtöisesti etenemään sivustolla niin, että saa parhaan mahdollisen tuen, oli tilanne mikä hyvänsä.

Kirjaudu palveluun ja käy kokeilemassa ohjattua osaamiskartoitusta jo tänään! Lupaan, että ainakaan homma ei jää alkuun pääsemisestä kiinni!

Kuva: Mikael Andolin

Mikael Andolin

Mikael Andolin on Foredata Oy:n kehitysjohtaja, jonka bravuureihin kuuluvat ennakointi, osaaminen ja riezza di andolini.