ForeAmmatti

Kesäisiä päivityksiä

pe 17.7.2020 - Tommi Tuominen
Kesäisiä päivityksiä

Tässä kirjoituksessa kerron lyhyesti niistä ForeAmmatin muutoksista, jotka on nyt juuri julkaistu. Enkä toki mitään muutoshistoriaa aio kirjoittaa kaikista pikkuasioista, vaan keskityn muutamaan isompaan, jotka koskettavat suurempaa käyttäjäkuntaa. Tällä kertaa jätän myös automaailman vertaukset väliin, koska joku on niihin jo varmasti kyllästynyt. Mennään siis suoraan oikeaan asiaan...

Ensimmäinen ja tärkein muutos on tietoturvallisempi, erilaista tekniikkaa käyttävä sivuston kirjautuminen. Taustalla tässä on vanhan ja uuden tekniikan yhteensovittaminen, josta kerroinedellisessä kirjoituksessani. Tämä oli ensimmäinen iso ja vaativa askel muutoksen tiellä, joka nyt mahdollistaa sen, että varsinaisia sivuston eri osuuksia päästään tekemään uuden tekniikan avulla heti lomien jälkeen.

Näkyvin muutos käyttäjälle on luultavasti kevyesti uudistettu etusivu, johon olemme pyrkineet sijoittamaan linkit eri osuuksiin loogisemmin ja sellaisilla teksteillä, että ensimmäistä kertaa käyttävänkään ei tarvitse miettiä, mihin kyseinen linkki mahtaa viedä. Toinen muutos on kirjautumisesta poistunut muista minut -valinta. Ilman tätä valintaa, evästeen piti aiemmin tuhoutua suljettaessa selain, mutta valtaosa selaimista ei kuitenkaan poista näitä evästeitä, koska ne jäävät valmiustilaan käyntiin taustalle.

Uudessa versiossa kirjautuminen on nyt aina voimassa seuraavaan yöhön kello 5 asti, jolloin edellisen päivän päivityksetkin otetaan käyttöön. Toisin sanoen, kirjautuminen on aina voimassa kuluvan päivän ajan eli kerran päivässä tulee aina kirjautua. Tärkein seikka on silti edelleen se, että jos joku muu käyttää päätelaitettasi, kirjaudu aina ulos, jotta kukaan ei pääse käyttämään tunnustasi. Tunnuksen haltija vastaa aina kaikesta sillä tapahtuvasta käytöstä.

Viimeinen suurempi muutos koskee ForeAmmatin työmarkkinatietojen osuutta, joka on aina kaikille käyttäjille ilmainen. Näiden tietojen käyttö vaatii jatkossa rekisteröitymisen ja kirjautumisen, mutta se on täysin ilmaista. Valittavien ammattien määrää on samalla nostettu aiemmasta valikoidusta 200 ammatista kattamaan nyt kaikki 411 ammattia. Samalla tietomäärä on optimoitu vastaamaan paremmin työnhakijan tarpeita ja kaikki on mahdutettu kätevästi samalle sivulle.

ForeAmmatti PLUS ei ole muuttunut aiemmasta, joten se tarjoaa edelleen merkittävästi enemmän sisältöä kaikista 411 ammatista ja mahdollisuuden valita alue. PLUS-palvelu on vanhaan tuttuun tapaan edelleen jaettu useammalle alasivulle. Mikäli olet kiinnostunut hankkimaan PLUS-palvelun, löydät lisää informaatiota sekä yhteystietommeusein kysytyistä kysymyksistä. Toki lisää merkittäviä muutoksia on tulossa syksyn aikana, mutta niistä tarkemmin myöhemmin...

Tommi Tuominen

Tommi Tuominen on Foredata Oy:n tietohallintopäällikkö, jonka vastuualueena on palvelimien hallinta ja ylläpito sekä nettisivujen kehittäminen ja koodaus.