ForeAmmatti

ForeAmmatin tehokäyttö 3/3: PLUS ja PRO

pe 3.11.2017 - Mikael Andolin
ForeAmmatin tehokäyttö 3/3: PLUS ja PRO

ForeAmmatin tehokäytön trilogian viimeinen osuus on käsillä juuri nyt. Kyse ei ole kuitenkaan jäähdyttelyjaksosta, jossa tyydyttäisiin kertaamaan aiemmin kerrottua. Nyt kannattaa pitää tuolista kiinni, sillä vauhti alkaa kiihtyä! Vuorossa on nimittäin tehokatsaus ForeAmmatin maksullisiin PLUS- ja PRO-sisältöihin!

Jaiks! Jos kyyti alkaa jo tässä kohtaa hirvittää, kannattaa ottaa uusintastartti uudistuneen ForeAmmatin tehokäytön ohjeiden kahdesta aiemmasta osasta.Ensimmäisessä osassakäydään läpi, miten pääsee alkuun ForeAmmatin käytössä jatoisessa osassaaiheena ovat varsinaiset ammattien tietosisällöt.

Mutta nyt, kolmannen osuuden aluksi, mikä on ForeAmmatti PLUS?

ForeAmmatti PLUS on suunniteltu työnhakijan, alanvaihtajan tai näissä asioissa tukevan, auttavan ja ohjaavan asiantuntijan päivittäiseksi tehotyökaluksi. PLUS-versiossa on avoimen ForeAmmatin 200 ammatin sijaan valittavana kaikkien 411 ammatin kaikki työmarkkinatiedot. Ammattien lukumäärän lisäksi myös alueita on enemmän. Maksuttomassa ForeAmmatissa voi tutkia ammatteja maakuntatasolla, mutta PLUS-käyttäjien on mahdollista käyttää ForeAmmattia osin myös kuntapohjaisesti. Lisäksi kuntia voi yhdistellä ja tarkastelun kohteeksi voi ottaa vaikka useasta kunnasta koostuvan optimaalisen työssäkäyntialueensa!

ForeAmmatti PLUS-version erot avoimeen versioon eivät jää vain ammattien ja alueiden lukumäärään. PLUS-puolella pääsee näkemään kaikkien 411 ammatin yleisimmät tutkinnot sekä lisäksi vielä syvemmälle näiden tietojen taakse. Nimittäin, Tutkinto-osuudesta paljastuu, mihin ammatteihin yli 2000 eri tutkinnon suorittaneet ovat työllistyneet! Tutkintokohtaisesti voi helposti selvittää, mitkä tutkinnot mahdollistavat uran miltei alalla kuin alalla, ja toisaalta, onko tutkintoja, joista työllistyy vain muutamaan, harvaan ammattiin. Tosielämän linkitys ammattien ja tutkintojen välillä avaa uudenlaisia näkökulmia koulutuksen ja osaamisen merkitykseen työllistymisessä. ForeAmmatin kautta tähän voi ottaa lisäksi ammattien myötä alueellisen näkökulman.

Missä ammateissa tutkinnon 'Insinööri (AMK), graafinen ja viestintätekniikka' suorittaneet työskentelevät
Tässä esimerkissä tutkintona on Insinööri (AMK), graafinen ja viestintätekniikka.

ForeAmmatti PLUS tarjoaa kokonaisten lisäominaisuuksien lisäksi pienempiä, mutta ei suinkaan vähäpätöisiä extroja ammattien ja työelämän tutkimiseen. Vain PLUS-käyttäjille näkyvistä tietolaatikoista ammatti- ja aluekohtainen työllisten lukumäärä on ehkä merkittävin. Lyhyesti, mitä enemmän työllisiä, sitä enemmän normaalista arjesta syntyvää pöhinää työmarkkinoilla, kuten eläköitymistä, sairauslomia, sijaisuuksia, työpaikan vaihtoja, ylennyksiä ym. ja lopulta, sitä enemmän työpaikka-avauksia.

Muita, vain PLUS-käyttäjille näkyviä tietolaatikoita, ovat mm. kuntakohtaiset kaikkien ammattien yksityiskohtaisemmat ja pidemmät työnantajalistaukset (myös vuokratyön osalta) sekä ammatin työllisten koulutustaustan syventävät tiedot.

Esimerkkilistaus ammatin suurimmista työnantajista

Entä sitten PRO? Mitä vielä voi olla enemmän?

ForeAmmatti PRO on suunniteltu suunnittelua varten. Se on työkalu, jonka avulla saa selkeän kuvan erilaisista työmarkkinoiden ilmiöistä ja trendeistä. PRO vastaa kokonaisvaltaisen työmarkkinatiedon tarpeeseen niin alueellisesti kuin koko maan tasollakin ja siten PRO hyödyttääkin erityisesti vaativissa suunnittelutehtävissä toimivien arkea.

Avaan asiaa muutaman esimerkinomaisen kysymyksen muodossa. Tarvitsisitko tiedon, missä ammateissa työttömyys on parantunut eniten alueellasi? Tai millä alueilla lähihoitajien työpaikkailmoituksissa on eniten kasvua? Entä missä ammateissa on eniten työllisiä naapurimaakunnassa? Näihin ja moneen muuhun löytyy nopeasti vastaus ForeAmmatti PRO:sta.

Esimerkkilistaus ammateista, joissa työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut eniten

ForeAmmatti PLUS ja PRO ovat maksullisia tuotteita. Saat ne nopeimmin ja helpoimmin käyttöösi ottamalla yhteyttä foreammatti [at] foreammatti.fi.

Tehokäytön ohjeistuksen loppu häämöttää. Kolmessa tekstissä on nyt käyty läpi keskeisimmät ominaisuudet uudistuneesta ForeAmmatista. On hyvä muistaa, että keskeisimmät ei tokikaan tarkoita kaikkia. Pienet ja isommatkin nyanssit saa itse helpoiten selville, kun tutustuu palveluun ja selaa sen tietoja eri ammattien, alueiden ja tutkintojen osalta. Esimerkiksi jätin tarkoituksella kokonaan mainitsematta suosikki- ja oletusammatit. Niidenkin osalta, kannattaa rekisteröityä käyttäjäksi!

Ja ihan kokonaan oma lukunsa on tietysti ForeAmmatin osaamiskartoitus ja osaamisprofiili. Niistä lisää ja tarkemmin toisella kertaa...

Jos mikään jää koskaan pohdituttamaan ForeAmmattiin liittyen, otamme mieluusti vastaan kommentteja ja kysymyksiä. Jokaiselta ForeAmmatin ammattisivulta löytyy alaosasta Ota yhteyttä -kohta, jonka kautta voi jättää viestiä. Samaten vastaamme Facebookissa ja Twitterissäkin nopeasti!

Mikael Andolin

Mikael Andolin on Foredata Oy:n kehitysjohtaja, jonka bravuureihin kuuluvat ennakointi, osaaminen ja riezza di andolini.