ForeAmmatti

Työelämän pelisäännöt - miten saada kausi jatkumaan?

ke 13.5.2015 - Jukka Suontausta
Työelämän pelisäännöt - miten saada kausi jatkumaan?

Mitä ovat työelämän pelisäännöt? Entä mitä työntekijän on tiedostettava mennessään töihin?

Ennen kautta: Perusasiat kuntoon

Tärkein asia on muistaa, että olet tehnyt työnantajan kanssa sopimuksen, missä teille kummallekin on sovittu sekä korvaukset että velvollisuudet. Olet myynyt oman aikasi ja työpanoksesi työnantajalle rahallista korvausta (eli palkkaa!) vastaan. Toisaalta työnantaja on ostanut aikasi ja työpanokseksesi ja työnantajalla on kaikki oikeudet odottaa ja olettaa, että teet työaikanasi parhaasi työnantajan edun eteen sitä samaista rahallista korvausta vastaan. Yksinkertaista, eikö totta!

Mutta muista, että olet töissä myös itseäsi varten ja työskentelet saavuttaaksesi omia tavoitteitasi. Kannattaako asennoitua pelaamaan vain runkosarjan verran? Ratkaisupelien jälkeen bonuksetkin ovat suuremmat! Palkkarahat saat käyttää niin asumiseen tai elämiseen kuin viihteeseen tai matkusteluunkin! Mutta ilman työnantajaasi sinulla ei olisi töitä, ei joukkuetta, jonka logoa kantaa ylpeästi rinnassa. Vastuu firman menestyksestä kuuluu jokaiselle osalle siellä. Ei kannata jäädä höntyilemään tai ajautua aina paitsioon. Millainen on oma panoksesi työnantajaa kohtaa? Aina maalia kohti!?

Ennen ensimmäistä peliä: Tietävätkö kaikki roolinsa?

Yleisimmät pelisäännöt löytyvät työsopimuksesta. Oli sitten kyse kesätyöstä tai 2+2 vuotta -tyyppisestä jatkopahvista NHL-pykälin varustettuna, kannattaa työsopimus tehdä kirjallisena. Aina. Työsopimuksessa kirjataan ehdot, vastuut ja velvollisuudet, joita sekä työnantajan että työntekijän tulee työsuhteessa noudattaa (esim. työaika, palkka ja koska se maksetaan). Työsopimukseen yleensä kirjataan kuitenkin vain osa näistä ehdoista, koska niitä on aika paljon! Työsopimuksissa ei esim. yleensä kerrota miten ylityökorvaukset määräytyvät tai kuinka paljon lomaa kertyy. Nämä asiat löytyvät työehtosopimuksista ja työsopimuksessa yleensä viitataan, minkä alan työehtosopimuksen piiriin työsopimuksesi kuuluu.

Työehtosopimuksissa ammattiyhdistykset ja työnantajajärjestöt ovat neuvotelleet valmiiksi useimmille aloille esimerkiksi palkkauksen ja muiden työehtojen osalta eräänlaiset minimi- ja maksimirajat, joita sen alan työsopimuksissa on noudatettava. Ennen kuin allekirjoitat työsopimuksesi, kannattaa tarkistaa vastaako ehdotettu työsopimuksesi alan työehtosopimusta. Voit tarkistaa esimerkiksi vastaako palkkasi alan palkkatasoa. Samalla näet miten mm. ylityökorvaukset määräytyvät kuten myös kulukorvaukset.

1. erä: Oma peli kuntoon

Perusasioita. Jäällä pitää olla silloin kun kiekko tippuu jäähän tai mielellään hieman ennen. Kentältä saa lähteä vaihtoaitioon aika ajoin tauolle mutta pukukoppiin ei saa kesken pelin lähteä ilman valmentajan lupaa. Jos olet loukkaantunut alkulämmöissä, siitä pitää kertoa valmentajalle ennen pelin alkua, jotta hän ehtii lähettää toisen pelaajan kentälle. Tai jos saat kiekosta poskeen ja et pysty pelaamaan, myös siitä pitää kertoa valmentajalle mahdollisimman pian.

Eli suomeksi, töissä pitää olla silloin kun työaika alkaa. Kahvi- ja lounastauot toki saa pitää mutta työpaikalla pitää olla siihen asti kunnes työpäivä loppuu. Jos sairastut, siitä pitää ilmoittaa työnantajalle ennen työpäivän alkua tai jos sairastut työpäivän aikana, siitä pitää kertoa työnantajalle ennen kuin lähdet lääkäriin tai kotiin.

2. erä: Tehokkaammat vaihdot

Monilla työpaikoilla on sovittu niin sanotuista työaikapankeista tai liukumista. Nämä järjestelyt on tehty helpottamaan niin työntekijää kuin myös työnantajaa. Kun molemmat joustavat yhteisten tavoitteiden edessä, on tekeminen kummasti kivuttomampaa. Toisinaan on mukavampi tehdä pitkää päivää, että joskus toiste saa nauttia lyhemmästä työajasta. Peliaika tulee silti ansaita. Työelämässä on toistuvasti hetkiä, jolloin vain parhaat pääsevät jäälle. Viidennellä jatkoajalla kelloa katsotaan vasta, kun verkko on tötteröllä.

Lomaa työntekijälle kertyy niiltä kuukausilta, jolloin työtä on tehty 14 päivää tai 35 tuntia. Loman pituuteen vaikuttavat lisäksi työssäolovuodet. Alle vuoden kestäneissä työsuhteissa lomaa kertyy 2 päivää jokaiselta työssäolokuukaudelta. Yli vuoden pituisissa työsuhteita kertymä on 2,5 päivää. Loman aikataulun määrää ensi sijassa työnantaja, mutta aikataulutukseen voi monesti vaikuttaa sitä paremmin, mitä aikaisemmin on itse asiassa liikkeellä. Joissain työpaikoissa saattaa olla, että koko laitos suljetaan esimerkiksi heinäkuuksi vuosihuollon takia, joten tuolloin on paras aika monelle lomailla. Paitsi niille huoltajille...

3. erä: Ratkaisun paikka. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta

Työntekijä on työpaikalla osa joukkuetta. Toisten huomioon ottaminen helpottaa omaa työtä ja samalla myös muiden työtä. Ole oman elämäsi ykkösketjun maalitykki! Tee parhaasi ja näin joukkueesi menestyy paremmin. Kun joukkueella menee hyvin, niin myös sinulla riittää töitä ja sitä kautta pystyt suunnittelemaan elämääsi eteenpäin.

Toistensa heikkouksia tukevan ja omiin vahvuuksiinsa luottavan monikansallisen, monikielisen, moniuskontoisen, moni-ikäisen ja moniäänisen joukkueen arvo näkyy ratkaisumahdollisuuksien määrässä. Hyvät syötöt napsuvat lapaan ja avaavat maalipaikkoja. Ratkaisun paikassa ei kannata puristaa liikaa mailaa, vaan luottaa omaan ja joukkueen osaamiseen. Ja siihen, että työnantajalla on kokonaisuuteen hyvä ote.

Urheilussa, kuten muutenkin elämässä, onnistumiset avaavat ovia ja mahdollistavat pääsyn kirkkaampiin valoihin. Ja kulku käy kohti pystejä ja mitaleja.

Jukka Suontausta

Jukka Suontausta on Foredata Oy:n verkkomarkkinoinnin asiantuntija, joka jääkiekkovalmennuksen ohessa taklaa ammattien näkymiä.

@JukkaSuontausta