ForeAmmatti

Nyt on karttojen vuoro loistaa!

pe 9.10.2015 - Mikael Andolin
Nyt on karttojen vuoro loistaa!

Aiemmin tällä viikolla oli puhetta, miten uudet toimitilat ovat virkistäneet mieltä. Mielen lisäksi ForeAmmatti on myös virkistynyt ja erityisesti tuo näkyy nyt karttadatassamme.

ForeAmmatin kilpailutilannekartat ovat saaneet värikylvyn!

Aiemmin kartoissa hyvä tilanne oli väritettynä kahdella vihreän sävyllä ja heikko tilanne kahdella punaisen sävyllä. Normaalitilannetta kuvasi hailakka vihreähkö värihkö.

Väriuudistuksen jälkeen värien logiikka on ennallaan, vihreä näyttää edelleen parempaa tilannetta kuin punainen. Uudet sävyt sen sijaan ovat kauttaaltaan kirkkaampia kuin aiemmin ja normaalitilanne on myös väritetty selkeämmin vihreällä. Uutena värinä palettiin on tullut oranssi kuvastamaan heikkoa kilpailutilannetta. Punainen on varattu vain erittäin heikon tilanteen väriksi.

Tässä vielä vanhat ja uudet värikoodit rinnakkain:

Karttojen vanhat ja uudet värikoodit

Kertokoon vielä toinen kuva enemmän kuin tuhat sanaa. Kuvissa ei toki ole aivan sama tilanne kuvattuna, mutta ymmärrätte eron!

Vertailukuva vanhoista ja uusista kartoista

Miksi muutokseen päädyttiin? Aurinkoiset lokakuun pakkaspäivät, uudet luovaan toimintaan houkuttelevat toimitilat, hyvä fiilis, syysloman alku ynnä muut ovat toki vaikuttaneet muutoksen taustalla, mutta tarkemmin ajateltuna halusimme uusilla sävyillä parantaa ja selventää karttojen perimmäistä viestiä.

Kartoissa näkyy siis kilpailutilanne, joko tällä hetkellä tai vuonna 2018. Olkoon halpaa keittiöpsykologiaa, mutta vihreiden sävyjen lisääminen on viesti siitä, että normaalikin kilpailutilanne on ns. hyvä tilanne. Heikko tilanne ei ole enää punaisella, joten kertokoon oranssi väri tästedes, että tilanne on vaikeampi kuin vihreillä alueilla, mutta toivoa ei kannata heittää. Työpaikkoja saattaa hyvin ollakin (riippuu alueesta ja ammatista), mutta kilpailu on taatusti kovempaa. Punaiset ovat sitten oikeasti punaisia alueita ja kilpailutilanne on erittäin heikko. Tosin, silloinkin on työpaikka-avauksia melkein ammatissa kuin ammatissa, mutta kilpailu saattaa olla jo veristä.

Oli väri siis mikä hyvänsä, on hyvä muistaa, että työpaikkoja on. Kilpailu on läsnä aina, toisinaan se on kevyempää, toisinaan kovempaa. Vieraskynä-blogiin kirjoittaneenTero Pilvensanoin:”Harder you work, luckier you get!”

Mikael Andolin

Mikael Andolin on Foredata Oy:n kehitysjohtaja, jonka bravuureihin kuuluvat ennakointi, osaaminen ja riezza di andolini.