ForeAmmatti

Työnhaun tavoitteelliset askeleet

ke 9.3.2016 - Elina Aunola ja Riika-Stiina Hirvonen
Työnhaun tavoitteelliset askeleet

Työnhakua voisi kuvailla purjehdusreissuksi tai automatkaksi Eurooppaan. Matkaan lähdetään innolla, pää täynnä ideoita ja suunnitelmia. Matkan varrella saattaa tulla yllätyksiä, tuulen suunta muuttuu tai tietyömaa aiheuttaa kiertotien käyttämisen. Muutokset eivät ole aina iloisia yllätyksiä, mutta jokainen niistä luo kokemuksia ja antaa mahdollisuuden katsella tilannettasi uudesta näkökulmasta.

Työhömme työnhaun ohjaajina kuuluu viikoittain useat koulutukset liittyen työnhakuun ja yhä useammin osallistujat ovat kiinnostuneita saamaan vinkkejä siihen, miten motivaation saa pidettyä yllä useiden kielteisten vastausten jälkeenkin. Yksi meidän tehtävämme on tsempata ja antaa mahdollisimman paljon konkreettisia neuvoja ja ohjeita, kuinka töitä haetaan tavoitteellisesti. Tätä varten olemme kehittäneet viiden askeleen prosessin työnhakuun. Voit ajatella sitä matkasuunnitelmana.

Asenne ratkaisee. Aina.

Tärkeintä työnhaussa on omien motivaatiotekijöiden tunnistaminen. Joskus se vaatii hieman syvällisempää kaivamista tai kylmien totuuksien tunnustamista itselle. Mikä sinua motivoi eniten? Onko se valta, vastuu, maine, kunnia vai perinteinen kylmä käteinen?

Asenne ratkaisee, myös työnhaussa. Asenne ja motivaatio ovat rekrytoijien mukaan tärkeimmät kriteerit työntekijää valittaessa. Vain sinä pystyt vaikuttamaan omaan asenteeseesi. Muista tämä seuraavaa työpaikkaa hakiessasi.

Mikäli motivaatiosi tuntuu olevan hukassa, voit sen löytääksesi miettiä vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Mikä on intohimosi? Mitä unelmia sinulla on? Mikä sinulle on todella tärkeää? Mitä haluat elämässäsi saavuttaa? Vastauksista näet, mikä sinua ajaa elämässäsi eteenpäin.

Osaaminen ja tavoitteiden asettaminen

Nyt on aika keskittyä juuri siihen mitä sinä osaat. Osaamista kertyy niin työkokemuksen, koulutuksen kuin harrastuneisuuden ja harrastusten kautta. Osaamista voi kartuttaa formaalin koulutuksen lisäksi, myös informaalisti, eli opiskelemalla asioita myös itsenäisesti. Lukemalla alan kirjallisuutta, blogikirjoituksia, osallistumalla keskusteluun eri foorumeissa ja tapahtumissa, sekä tietysti tekemällä töitä...

Harrastuksia pidetään usein viihdykkeenä, ei taitoja ja osaamista kartuttavina. Monet harrastukset kuitenkin kartuttavat ja/tai syventävät eri osaamisalueitamme. Jos esimerkiksi harjoittelet maratonia varten, kehität samalla pitkäjänteisyyttä ja tavoitteellista työskentelytaitoa. Jos taas harrastuksesi ovat enemmän pikkutarkkuutta vaativia, on sinulla harjaantunut silmää yksityiskohdille. Sosiaalisia taitoja kartutat myös, jos harrastukseesi liittyy muitakin ihmisiä. Kaikki nämä ovat työelämässä tärkeitä taitoja. Ne kertovat halustasi ja kyvystäsi oppia uutta ja pitää yllä oppimisen taitoa. Nyt voitkin miettiä mitä sinä harrastat ja voisitko hyödyntää uudessa tehtävässäsi näitä taitoja? Hyvin usein monet vapaa-ajantaidot voivat olla siirrettävissä suoraan työelämään, näistä esimerkkeinä tietotekniset taidot, vuorovaikutustaidot, esiintymistaito ja kielitaito.

Tee itsellesi suunnitelma. Suunnitelma toimii karttana, mikäli eksyt sivupolulle tai jäät hetkeksi haistelemaan ruusuja pääset takaisin reitille helposti. Kirjoita itsellesi ylös konkreettisia tavoitteita. Muista edetä askel kerrallaan. Muista välitavoitteiden eli taukopaikkojen merkitys matkallasi. Tähdätessäsi esimerkiksi johtavaan asemaan, et välttämättä hallitse kaikkia tarvittavia taitoja vielä, mutta voit kerryttää niitä pikku hiljaa. Pidä eri taidoistasi kirjaa, sinun on helpompi hakemustasi kirjoittaessasi perustella taitosi ja tuoda esiin oleellisimmat juuri sitä työtehtävää ajatellen.

Pidä myös kirjaa niistä työpaikoista, joihin olet hakenut/hakemassa. Näin saat työnhausta jäsennetympää. Kirjaa taulukkoon myös, mitä yhteydenoton aikana selvisi. Sovitteko tulevista toimenpiteistä? Otatko yhteyttä uudelleen jonkun ajan kuluttua?

Hyvässä suunnitelmassa on huomioitu vaihtoehtoiset reitit. Elämä saattaa muuttua yht'äkkiä ja varasuunnitelmia on hyvä olla takataskussa.

Työpaikan löytäminen

Verkostoidu! Aloita ystävistä, naapureista, entisistä kollegoista ja opiskelukavereista. Kerro, että olet hakemassa töitä. Tunnetko jonkun, joka voisi esitellä sinua eteenpäin? Verkostoidu myös sosiaalisessa mediassa. Hyödynnä sitä oman osaamisesi markkinoinnissa ja piilotyöpaikkojen löytämisessä. Myös oman alan rekrytointi- /koulutusmessut voivat avata uusia ovia. Messuilla voit tuoda luontevasti itseäsi esille. Kannattaa ottaa haltuun myös yritysten verkkosivut sekä työpaikkahakuportaalit. Mieti oleellisia hakusanoja ja laita paikkavahti useampaan hakukoneeseen, näin säästät aikaa ja energiaa. Erilaiset osaajaprofiilipankit ovat hyviä proaktiivisen työnhaun väyliä. Älä myöskään hylkää rekrytointiyrityksiä, niitä hyödynnetään myös pitkien työsuhteiden rekrytointiin. Lyhyetkin työsuhteet ja vuokratyöpaikat voivat poikia pitkiä työsuhteita suoraan työnantajayritykseen.

Selaamalla yritysrekistereitä voit löytää mahdollisia työnantajia. Tiedotusvälineet ja alasi julkaisut julkaisevat nimitysuutiset, fuusiot, suuret kaupat ja uudet toimijat. Kun olet kolunnut internetin läpi, siirry vieläkin konkreettisimpiin toimiin. Ota kartta käteen ja etsi asuinpaikkasi lähellä sijaitsevia yrityksiä. Avaat silmäsi kun kävelet lähikauppaan, onko naapuriin avautumassa uusi liike/yritys?

Mediassa puhutaan paljon piilotyöpaikoista. Moni miettii, miten piilotyöpaikka syntyy? Esimerkiksi pitkät sairaslomat, uudet yritykset, nimitysuudistukset, suuret vientikaupat (esim. laivanrakennus), uusi teknologia ja organisaatiomuutokset synnyttävät piilotyöpaikkoja. Työt eivät aina ole julkisessa haussa, koska rekrytointi maksaa; aikaa, rahaa ja resursseja. Työhön etsitään silloin tekijää suosittelujen kautta tai omasta hakijapankista.

Miten sitten tunnistan piilotyöpaikan? Pidä silmät auki ja seuraa, mikä työnantaja voisi olla työvoiman tarpeessa. Kun tilaisuus tulee, tartu puhelimeen tai marssi paikan päälle kohdennettu avoin hakemus mukanasi. Olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan voit säästää työnantajalta paljon rahaa.

Markkinointikirje ja tuoteseloste

Kaksi tärkeintä työnhaun asiakirjaa ovat ansioluettelo ja hakemus, yleensä juuri tässä järjestyksessä. Hakemusta kuvaillaan yleensä markkinointikirjeenä ja ansioluetteloa/CV:tä tuoteselosteena. Näitä asiakirjoja voi ajatella myös muropakettina. Hakemuksesi on muropaketin etukylki, joka kertoo sinusta. Miten erottaudut hyllyllä muista muropaketeista? Ansioluettelosi on tuoteselosteesi, jossa kuvailet mahdollisimman tarkkaan, mistä ainesosista (eli osaamisesta, kokemuksesta ja kyvyistä) sinut on koottu. Älä pidä osaamisessasi mitään itsestäänselvyytenä. Pienilläkin asioilla voi olla iso merkitys työnantajalle.

Ennen kuin lähetät asiakirjojasi, tarkasta ansioluettelon ajantasaisuus ja selkeälukuisuus. Löytyykö aukkoja esim. työhistoriassa? Voitko selittää ne (opiskelu, työnhaku, vanhempain vapaa tms.)? Pidä ansioluettelosi pituus kohtuullisena, 1-3 sivua. Selkeys ennen kaikkea, kikkailut voit jättää kokonaan pois.

Avoin hakemus suoraan työnantajalle, joka ei tällä hetkellä rekrytoi, on mahdollisuutesi tuoda kiinnostuksesi yritystä kohtaan esille. Kuvaile, miksi olet kiinnostunut juuri heistä. Mitä sellaista osaamista sinulla on, jota he pystyvät hyödyntämään ja miten? Muista tuoda esille kokemuksesi, koulutuksesi, vahvuutesi ja kykysi.

Sosiaalista mediaa hyödyntäessäsi mieti, onko mahdollinen työnantaja siellä? Jos on, mene sinäkin. Jos ei, ovatko muut alasi ihmiset siellä? Jos ovat, mene sinäkin. Käytä profiilien tekemiseen aikaa. Tee ne huolella ja pidä työnantaja mielessäsi. Mitä sellaista sinä voisit sinne laittaa, mikä kiinnostaisi työnantajaa?

Haastattelu

Kiinnitä haastatteluun mennessäsi huomiota pukeutumiseen, kättelyyn, silmiin katsomiseen, kehotuoksuihin, puhetapaan ja -nopeuteen. Ammattirekrytoijat näkevät noin 12 sekunnissa tapaamisestanne, tuletko saamaan paikan vai et. Tiedosta tämä. Mielipide ei muodostu niinkään materialistisista asioista vaan kehosi kielestä, tavastasi olla tilanteessa. 12 sekunnin aikana arvioidaan sinun motivaatiosi tehtävää kohtaan. Älä kuitenkaan esitä mitään, ole oma itsesi!

Kuuntele, vastaa ja kysy. Haastattelija kertoo sinulle myös kysymyksillään toivottuja asioita. Kaikkia jännittää haastattelutilanteessa. Se on ihan ok, pieni jännitys vain parantaa suoritusta. Vastaa kysymyksiin rehellisesti ja kysy kun on sinun vuorosi. Älä koskaan mene haastatteluun tutustumatta työnantajaan. Kysymällä kohdennettuja kysymyksiä, osoitat aidon kiinnostuksen mahdollista työpaikkaa kohtaan. Haastattelun jälkeen ota yhteyttä ja kysy miten prosessi etenee. Jos sinua ei valita työtehtävään, pyydä palautetta haastattelusta (mikä meni hyvin, mitä pitää vielä kehittää). Palautteesta on sinulle apua tulevaisuudessa, pystyt kehittämään osaamistasi oikeaan suuntaan.

Kaiken kaikkiaan työnhaku ei missään nimessä ole suoraviivainen prosessi. Kuten ei automatka tai purjehdusreissukaan. Joudut luultavasti etenemään erimittaisia kiertoteitä pitkin, joskus palaamaan takaisinkin päin. Me Spring Housella olemme tehneet matkasuunnitelmia työnhakijoiden kanssa Pirkanmaalla jo vuodesta 2004 asti. Ennakoimalla, valmistautumalla ja pysymällä optimistisena työnhakusi etenee kohti tavoitettasi. Jos et ensimmäisellä yrityksellä onnistuisikaan, älä lannistu, vaan jatka yrittämistä! Sinunkin vuorosi tulee kyllä.

Sinulla on yksi elämä, tee siitä arvokas!

  • Elina Aunola toimii työnhaun edelläkävijänä Spring House Oy:llä. Elina on sosiaaliseen mediaan syväsukeltanut verkkokouluttaja, joka nauttii ongelmaratkaisusta ja hyvistä keskusteluista.
  • Riika-Stiina Hirvosen (YTM) opiskeluaika meni suurimmaksi osaksi maailmalla opintopisteitä ja kokemuksia keräten. Riika-Stiina on Spring House Oy:n kouluttaja ja työnhaunohjaaja, jolla on pilke aina silmäkulmassa ja hymy herkässä. Työhistoria on värikäs ja nykyään uiskentelee somessa kuin kala vedessä, tutustuen samalla työnhaun uusiin trendeihin.